Політична реклама

Українці віддають перевагу вторинному житлу, - експерти

1341 0
Експерти ринку нерухомості вважають, що вже восени попит на первинне житло становитиме 60%, а на вторинне - 40%, тоді як на початку року квартири у новобудовах купували 30% громадян.

Причина того, що покупці все частіше віддають перевагу квартирам у новобудовах - вартість первинної нерухомості, яка може бути на 30-40% нижчою, ніж аналогічна пропозиція на вторинному ринку, пише "ЛІГАБізнесІнформ". Наприклад, вже зараз вартість квадратного метра в Києві в районі Ленінградської площі в новобудові становить $ 890-1100, водночас ціна в старій "хрущовці" буде $ 450-1600. На зростання попиту на первинне житло вплинуло і підвищення в покупців лояльності до забудовників. Адже в докризові роки на тлі численних афер з новобудовами, рівень довіри до забудовників був практично нульовим. Але в 2011 року в законодавстві відбулися зміни щодо будівельної галузі та стали доступні вигідні розстрочки та іпотеки. Тому, за прогнозами експертів сайту, 2012 рік може стати роком зміни вектора попиту з ринку вторинного житла на первинне. Також, на зростання попиту на первинне житло восени вплинуть і різні акції та пільгові програми від забудовників, які можуть збільшити відтік покупців з вторинного ринку нерухомості. У 2008-2009 роках співвідношення попиту на вторинне і первинне житло становило приблизно 90 на 10%, на користь вторинного. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!