Українці відсьогодні можуть купувати валюту без паспорта

1902 0
Фізичні особи з сьогоднішнього дня можуть проводити обмін валют без надання паспорта, при цьому тимчасове обмеження максимальної суми продажу валюти в одні руки в сумі еквівалента 12 тисяч гривень на день продовжує діяти.
Фото: forbes.net.ua

Фото: forbes.net.ua

Про це Національний банк України повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook, посилаючись на раніше оприлюднену постанову №364.

Тривалий час населення продає банкам більше валюти, ніж купує. У січні-липні 2016 року чиста купівля банками валюти у населення сягнула 1.9 млрд. дол. США. З огляду на стабілізацію ситуації на валютному ринку Правління Національного банку вважає за можливе лібералізувати вимоги до проведення валютообмінних операцій фізичними особами.

Тому з 10 серпня 2016 року, фізичні особи можуть проводити обмін валют на суму до 150 тис. грн. в еквіваленті без надання документів. При цьому на операції з купівлі іноземної валюти продовжує розповсюджуватися тимчасове обмеження на максимальну суму не більше 12 тис. грн. в еквіваленті на день на одну особу, відповідно до постанови Правління НБУ № 342 від 07 червня 2016 року.

Досі фізична особа, яка мала намір здійснити купівлю, продаж або конвертацію (обмін) іноземної валюти на будь-яку суму, мала надати документ, що посвідчує особу та її резидентність.

Водночас в рамках законодавства про запобігання легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, залишається вимога надання документів при здійсненні операцій на суму понад 150 тисяч гривень.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!