Політична реклама

Українці все більше надають перевагу супермаркетам

1595 0
Українці надають перевагу магазинам із самообслуговуванням, втрачаючи інтерес до неорганізованої торгівлі при купівлі продовольчих та непродовольчих товарів, свідчать результати опитування Gfk Ukraine.

Як пояснили соціологи, 78% жителів міст з населенням понад 50 тис. осіб здійснюють основну частину покупок в супермаркетах, гіпермаркетах і магазинах «біля дому» (проти 68% в 2008 році).

При цьому серед українців зростає частка прихильників сучасних форматів торгівлі: 45% жителів міст з населенням понад 50 тис. чол. назвали супермаркет і 25% — невеликий магазин з самообслуговуванням основним місцем покупок (проти 39% і 16% в 2008 році), - інформує "Вкурсе".

«Такий розподіл досягнуто за рахунок падіння популярності ринків (з 22% в 2008 до 15% в 2011 році) і зниження прихильності гіпермаркетів (з 13% до 8%)», — йдеться в повідомленні Gfk Ukraine.

Разом з тим, соціологи дійшли висновку, що 26% українців, отримуючи рекламні матеріали поштою, читає їх. При цьому половина всіх опитаних зовсім не отримує таких матеріалів, причому в східному регіоні таких 62%, а в Києві — лише 30%.

Крім того, на думку опитаних Gfk Ukraine, найбільш лояльними до мережі є покупці Таврії-В, Ашан, Метрос, Сільпо і АТБ-маркет.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!