Українці винайшли альтернативу антибіотикам

4190 0
В Україні може з’явитися альтернатива традиційним антибіотикам – фотокеровані антибіотики.
фото: foreverconscious.com, life.pravda.com.ua

фото: foreverconscious.com, life.pravda.com.ua

Про це в ефірі «Громадської хвилі» розповіли професори, вчені Інституту високих технологій КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Ільченко та Ігор Комаров.

За словами Володимира Ільченка, фотокеровані антибіотики — це відкриття, яке було зроблене в Інституті високих технологій при університеті Шевченка. Хоча сама ідея не нова.

Читайте також: 5 причин не лікувати грип антибіотиками

У свою чергу, Ігор Комаров пояснює, що необхідно уявити, якщо активністю лікарського засобу можна керувати дією світла. «Світло можна спрямувати дуже точно і чітко в певний час, а селективності в часі і просторі для лікарських сучасних засобів не вистачає», — говорить він.

«Уявіть собі, що лікарський засіб вводимо в нейтральному стані, а активуємо тільки там, де треба. Лікарський засіб потім можна вимкнути», — каже він і додає, що такими ліками можна лікувати вірусні інфекції та навіть пухлини.

Джерело: Українська правда. Життя


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!