Українці юдейського віросповідання почали відзначати Хануку. Уточнено

1860 0
Триватиме воно вісім днів, від 10 до 18 грудня.
фото: forumdaily.com

фото: forumdaily.com

Перші ханукальні свічки запалили вчора у Києві. Через крижаний дощ, який завадив членам столичної єврейської громади зробити це на вулиці, Ханукію запалили в приміщенні.

Сьогодні, 10 грудня, розпочинається святкування Хануки. Це іудейське свято відзначають вісім днів, починаючи з сьогоднішнього вечора й закінчуючи ввечері 18 грудня.

У Хануку євреї згадують про те, як був очищений Єрусалимський храм після вигнання з Храмової гори греко-сірійських військ. Для очищення храму потрібна була ритуальна олія, котрої в храмі залишилося всього на один день. Однак цієї олії вистачило на вісім днів горіння ханукії (або менори Хануки), яку запалюють упродовж усього святкування Хануки.

Про цю подію згадують як про диво Хануки, і тому свято відзначають вісім днів. Хануку ще називають «Святом вогнів», «Святом світла» та «Святом восьми свічок».

Нагадаємо, в липні президент Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів опрацювати питання надання державного статусу окремим релігійним святам, зокрема таким: Рамазан-байрам, Курбан-байрам, Песах, Рош га-Шана, Ханука, Великдень християн західного обряду та іншим.

За матеріалами ТСН та Уніан


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!