Власники біометрики зможуть проходити паспортний контроль у Варшаві самостійно. Доповнено

7383 0
Наразі ця функція буде доступна тільки для громадян ЄС.
ілюстративне фото: travel.tochka.net

ілюстративне фото: travel.tochka.net

З червня пасажири, які подорожують через варшавські аеропорти ім. Шопена і Модлін, зможуть скористатися системою «біометричних рамок» – пристроями для сканування біометричних паспортів. Наразі ця функція буде доступна тільки для громадян ЄС. Про це повідомляє ЦТС з посиланням на Rynek Lotniczy.

За їхньою допомогою пасажири зможуть проходити прикордонний контроль без участі співробітників прикордонної служби. Загалом планується встановити 25 пристроїв ABC (Automated Border Control). 20 рамок припаде на аеропорт ім. Шопена, 5 – на Модлін. Процес сканування і перевірки даних буде займати приблизно 12 секунд.

Читайте також: Пасажиропотік львівського аеропорту зріс на понад 50% від початку року

«Просто відкрийте документ, помістіть його з фотографією в сторону зчитувача і потім, утримуючи його, проведіть сканування. Якщо весь процес пройде добре, двері відчиняться», – пояснив представник прес-служби аеропорту ім. Шопена Петр Рудзкі.

Завдяки перевірці біометричних даних система ABC виключить можливість використання підробленого, зміненого або чужого документа. Роль співробітника в автоматизованих прикордонних перевірок полягатиме в контролі правильного функціонування пристроїв ABC.

Автоматизована система прикордонного контролю вже використовується в аеропортах інших європейських країн, включаючи Німеччину, Великобританію, Нідерланди, Іспанію та Францію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!