Українці з окупованих територій зможуть вступати до вишів без паспорта

895 0
Зарахування відбудеться на підставі свідоцтва про народження.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Українці з окупованих територій зможуть вступати до закладів вищої освіти без паспорта. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. 

«На сьогоднішньому засіданні Уряд затвердив особливий Порядок зарахування до вишів вступників з окупованих та прилеглих до зони бойових дій регіонів. У разі відсутності документа, що посвідчує особу, або військово-облікового документа, зарахування відбудеться на підставі свідоцтва про народження з наступним письмовим зобов’язанням оформити необхідні документи», – пояснив він.

Читайте також: Киян закликають купувати книги, щоб передати їх військовим на фронт 

Також за дорученням президента, за словами Шмигаля, Уряд схвалив механізм, що допоможе контрактникам, які втратили платоспроможність, продовжити навчання. Таких випадків сьогодні багато. Студенти накопичують борги, а заклади вищої освіти залишаються без фінансових ресурсів.

«Ми ухвалили порядок виділення з резервного фонду держбюджету коштів для компенсації вишам вартості навчання студентів. Він стосується тих родин, чий середньомісячний дохід на особу не перевищує розміру мінімальної зарплати. Загалом на виплату компенсацій передбачили майже 87 млн грн», – додав Шмигаль.

Нагадаємо, наступного року у новий гуртожиток Львівського національного університету імені Івана Франка планують поселити перших студентів. Там зможе проживати 399 людей.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!