Водійські права – за новими білетами: що зміниться

4070 0
В Україні з кінця липня введуть нові білети для здачі теоретичного іспиту на знання Правил дорожнього руху (ПДР). Про це повідомив керівник головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій на Національному форумі автошкіл.
фото: silske.org

фото: silske.org

За його словами, нові білети підготують з урахуванням категорії прав, яку збирається отримати абітурієнт автошколи. Тобто майбутньому водієві легковика вже не доведеться відповідати на питання, що більше стосуються водіїв-професіоналів.

Читайте також: Львів’ян закликають повідомляти про неправомірні дії поліцейських

«Чинний на сьогодні підхід до формування питань необґрунтовано ускладнює життя багатьом водіям-любителям, спочатку орієнтуючи їх на корупційне рішення питання щодо отримання прав. Навіщо, наприклад, водієві приватного легковика знати залишкову висоту протектора вантажного автомобіля?» – заявив Криклій.

Читайте також: В Україні планують підвищити штрафи за кермування напідпитку

Введення нових білетів по здачі ПДР необхідно ще й для того, щоб ліквідувати ряд питань, в яких закладена помилка. Згідно з твердженням керівника головного сервісного центру, сьогодні є білети, в яких навмисно або випадково закладена помилка – тобто правильно на них відповісти не можна апріорі.

За матеріалами autocentre.ua, finance.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!