Для подорожі в Китай українці здаватимуть відбитки пальців

1959 0
Для того, щоб поїхати до Китаю, українці повинні будуть пройти процедуру зняття відбитків.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Протягом 2017-го року Китай поступово впроваджуватиме процедуру отримання відбитків пальців іноземних громадян віком від 14-ти до 70-ти років у пунктах пропуску на кордоні країни. Про це повідомили у Департаменті консульської служби МЗС, де також пояснили, які категорії громадян не підлягатимуть цій процедурі.

До таких категорій належать:

а) громадяни-власники дипломатичних паспортів і громадяни, яким оформлено спеціальну дипломатичну візу;

б) громадяни країн, з якими КНР укладено двосторонні угоди щодо незастосування процедури взяття відбитків пальців;

в) офіційні особи у ранзі заступника Міністра і вищих рангів та супроводжуючі їх особи-члени офіційних делегацій відповідно до чинних процедур Міністерства громадської безпеки КНР;

4) громадяни, в яких немає можливості взяти відбитки пальців (інваліди).

Читайте також: Де у Львові можна оформити біометричні документи: локації, вартість, перелік документів 

Відбитки пальців іноземця можуть бути взяті в особливих випадках за окремим рішенням Міністерства громадської безпеки КНР, інформують в МЗС України. Зокрема, з 10-го лютого 2017-го року процедура зняття відбитків пальців запроваджується в міжнародному аеропорту Шеньчжень. 

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!