Українці зможуть безкоштовно вакцинуватись у приватних клініках

2157 0
Безкоштовну вакцину також можна буде отримати й у приватних пологових будинках.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

В Україні можна буде безкоштовно вакцинуватись у приватних клініках. Уряд розширив список медичних закладів, яким видаватимуть вакцини для безкоштовного щеплення, пише «Інтерфакс-Україна».

Читайте також: Угоди восени рахують. Несподіванки медреформи для лікарів та пацієнтів

Вакцинами, які придбали за бюджетні кошти, також забезпечуватимуть і приватні пологові будинки. Безкоштовну вакцину можна буде отримати відповідно до календаря щеплень у приватних медзакладах первинної ланки, а також у лікарів, які працюють як фізичні особи-підприємці.

«Раніше закуплені за бюджетні кошти вакцини були доступні лише для українців, які йшли в комунальні заклади охорони здоров'я первинної ланки. Ми у новій постанові створюємо механізм розподілу і перерозподілу "державних" вакцин серед всіх (форм власності) медустанов», – розповіла очільниця Міністерства охорони здоров’я України Уляна Супрун.

Читайте також: Нові правила для лікарів та пацієнтів: що варто знати. Інфографіка

Нагадаємо, до аптек Львова та області надійшла перша вакцина від цьогорічних штамів грипу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!