Українці зможуть обміняти лампи старого зразка на енергозберігаючі

1577 0
Програма почне діяти з січня.
Фото умовне

Фото умовне

З січня українці зможуть обміняти лампи старого зразка на енергозберігаючі LED-лампи. Кожен повнолітній громадянин матиме змогу отримати 5 світлодіодних ламп на заміну старих ламп розжарювання.

Джерело: Урядовий портал

Такий крок допоможе енергетикам збалансувати енергосистему України. Оскільки заміна лампочок може зекономити країні у пікові години до 1,5 гігавата електроенергії. За словами міністерки економіки України Юлії Свириденко, заміна 50 млн LED-лампочок розвантажить роботу цілого реактору атомної електростанції. Зокрема, заміну 30 млн лампочок профінансує Європейський Союз. Програму планують реалізовувати через «Укрпошту», де потрібно буде залишити заявку, прийти у відділення та обміняти 5 старих ламп на 5 нових.

Як зазначили Tvoemisto.tv у пресслужбі ЛОДА, точний механізм обміну ламп на Львівщині поки невідомий. Про це мешканців області повідомлять згодом.

Нагадаємо, що станом на цю мить аварійних відключень електроенергії на Львівщині не застосовують. Діє графік погодинних відключень. Доведені ліміти споживання покривають близько 50% від потреб області. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!