Українці зможуть обирати сімейних лікарів до кінця року

1847 0
Попри старт медичної реформи чимало моментів залишаються поки що не визначеними.
allianzbali.com

allianzbali.com

З першого квітня громадяни України повинні вибрати собі сімейного лікаря в рамках медичної реформи і цей процес триватиме до кінця 2018 року, розповіла на прес-конференції директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

За її словами, упродовж найближчих місяців комунальні медичні заклади Львівської області  проходитимуть процес трансформації у некомерційні та неприбуткові медичні установи. Саме з ними, підписуватиме угоди Національна служба здоров’я, яка має розпочати роботу з першого липня.

Читайте також: В Україні набув чинності закон про медреформу

Директор департаменту наголосила на тому, що реорганізація медзакладів спрямована на те, щоби зробити їх автономними. Уже зараз бюджети в медичній сфері сформовані так, що заклади можуть самі перерозподіляти зекономлені кошти на свої потреби, а керівників обиратимуть на конкурсах. На її думку, варто було би передбачити можливість  конкурсного добору всього медперсоналу.

Водночас Ірина Микичак зазначила, що в цьому процесі все ще залишається чимало практичних запитань, на які немає точних відповідей. «Є багато моментів, які нам ще не зрозумілі. Є загальне бачення, але вкрай важливо мати законні та підзаконні акти, які регламентують роботу», – сказала вона.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!