Українці зможуть отримати одноразову виплату у разі інвалідності чи смерті через війну

661 0
Допомогу надаватимуть з державного бюджету.
Умовне фото

Умовне фото

Держслужбовці, працівники критичної інфраструктури та журналісти, постраждалі через воєнні дії під час виконання професійних обов'язків, зможуть одноразово отримати від 200 до 800 тис. грн. У разі їхньої смерті – членам родин виплатять мільйон гривень. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

За відповідний закон № 7353 в цілому проголосували 275 народних депутатів. Згідно із пояснювальною запискою, працівники об'єктів критичної інфраструктури, держслужбовці, посадовці місцевого самоврядування й журналісти зможуть отримати одноразову грошову допомогу, якщо під час виконання професійних обов'язків внаслідок воєнних дій їхньому здоров'ю було завдано шкоду, що призвела до встановлення інвалідності. За ІІІ, ІІ чи І групи інвалідності, що настала через контузії або інші травми, виплата складатиме від 200 до 800 тис. грн. У випадку смерті службовців, працівників підприємств і журналістів через воєнні дії як годувальника сім'ї, держава виплачуватиме мільйон гривень рідним загиблого. 

Читайте також: Яку допомогу можуть отримати переселенці в Україні

Допомогу надаватимуть з державного бюджету із наступним відшкодуванням виплачених коштів з держави-агресора відповідно до принципів і норм міжнародного права.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!