Українці зможуть отримувати більше безкоштовних ліків від держави

1934 0
Уряд розширив Національний перелік основних лікарських засобів.
Фото: exo.in.ua

Фото: exo.in.ua

Кабмін оновив перелік основних лікарських засобів на 60 діючих речовин: 18 МНН, що включені до оновленого видання рекомендацій ВООЗ, 28 МНН, що включені до державних програм та субвенцій на інгаляційні засоби для наркозу та 14 препаратів для надання екстреної допомоги. Про це йдеться в повідомленні МОЗ України.

13 грудня на засіданні Уряду було проголосовано за 2 постанови, що передбачають забезпечення українців медичними препаратами у наступному році. Мова йде про оновлену версію Національного переліку основних лікарських засобів та зміни до Постанови №1303, якою забезпечуються ліками пільгові групи населення. 

Читайте також: МОЗ радить дітям вживати менш калорійну їжу. Нові норми

Як зазначають у Міністерстві, відтепер загальна кількість препаратів, що включені до Нацпереліку і мають забезпечуватися на 100% у закладах охорони здоров’я становить 427 препаратів.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!