Українцям спростили доступ до реєстрів майна

2170 0
Кабінет Міністрів України в ході засідання прийняв постанову, яка забезпечує відкриття всіх майнових реєстрів та можливість пошуку інформації не лише за об’єктом, а й за прізвищем, ім’ям та по-батькові власника.
фото: changecurrency

фото: changecurrency

«6 жовтня ми повністю відкриваємо доступ для наших громадян до баз даних, які стосуються нерухомості. Окрім того, буде розширено доступ громадян до реєстрів, які оперуються Міністерством юстиції. Українці зможуть отримувати інформацію щодо майна за прізвищем будь-якої особи», – зазначив Міністр юстиції Павло Петренко.

Перш за все дана ініціатива спрямована на відкриття даних про власність державних службовців. 

Міністр юстиції також нагадав, що з 1 січня було відкрито реєстр нерухомості. «Після того Парламент у ході роботи з Урядом і громадянським суспільством прийняв більш революційні зміни до закону, які долучили до процесу й інші бази даних і реєстри: земельний реєстр, бази даних транспортних засобів», - додав Павло Петренко.

Зауважимо, відповідної постанови Уряду наразі не оприлюднено.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко підписав закон № 2423 про відкриття реєстрів власності нерухомого майна, транспортних засобів та земельних ділянок. Закон передбачає спрощення процедури доступу до відомостей, що містяться в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, надання вільного доступу до Державного земельного кадастру та Єдиного державного реєстру, держателем якого є Державтоінспекція Міністерства внутрішніх справ України.

Також Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства планує до 6 жовтня цього року відкрити доступ до Державного земельного кадастру для всіх українців. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України, очільник Міністерства Геннадій Зубко.

За даними: Закон і Бізнес

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!