Українці зможуть використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими

1309 0
Цифрові паспорти буде можливо показувати на території України для посвідчення особи та підтвердження громадянства.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Верховна Рада України у першому читанні ухвалила законопроєкт, який дозволить використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими. Про це повідомили на сайті Уряду. 

Україна – одна з перших країн у світі, яка у квітні минулого року запустила цифрові паспорти у мобільному застосунку «Дія». Нині ж ID-картками можуть користуватися приблизно 5 млн українців, а закордонним паспортом у смартфоні – до 16 млн.

«Законопроєкт про цифрові паспорти прийняли в першому читанні. Нарешті. Надважливий етап у побудові цифрової держави та входженні у режим без паперів. Українці зможуть використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими. Варіантів «не прийняти Дію» більше не буде», – каже віцепрем’єр-міністр України, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Читайте також: Нацбанк змінює регулювання ринку електронних грошей. Про що йдеться

До цього користування паспортами в «Дії» регулювалося постановою Кабінету Міністрів. Прийняття цього законопроєкту підвищує статус використання е-паспортів на юридичному рівні.

Цифрові паспорти буде можливо показувати на території України для посвідчення особи та підтвердження громадянства, крім випадків перетинання державного кордону, в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Також схвалений законопроєкт визначає термінологію, зокрема застосування е-паспортів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!