Українці зможуть змінювати прописку онлайн

1426 0
Послуга повинна запрацювати з середини весни.

З 2021 році реєстрацію (та зняття з реєстрації) місця проживання в Україні можна буде зробити без паперової прописки – в електронній формі. Цю ініціативу ухвалив Кабмін, зазначив на своїй сторінці у Фейсбук глава Мінцифри Михайло Федоров.

Читайте також: В Україні запустили портал «Дія». Перелік держпослуг

Наразі така послуга була доступною для дітей до 14 років у місті Харкові. При цьому вже незабаром е-пропискою зможе скористатись більша частина українців.

«Найочікуваніша послуга скоро з’явиться онлайн на порталі Дія, а українці  зможуть отримати її, не виходячи з дому. Мінцифра розробила постанову спільно з Міністерством внутрішніх справ та Державною міграційною службою», – написав Михайло Федоров.

Читайте також: У мобільному додатку «Дія» з’явилося електронне свідоцтво про народження

За його словами, для значної частини українців послуга повинна запрацювати з середини весни.

Подати заявку на отримання послуги можна буде на diia.gov.ua. Скорочується кількість документів та запроваджується взаємодія між інформаційними системами та реєстрами. Отримати інформацію про результат та статус послуги можна буде у кабінеті громадянина на порталі Дія.

Скористатися послугою зможуть:

  • неповнолітні діти віком від 14 до 18 років за адресою місця проживання батьків чи одного з них
  • особи, які мають ID-картку, – за адресою житла, відомості про яке внесені у Державний реєстр речових прав на нерухоме майно (особа має бути власником житла або отримати електронну згоду на реєстрацію від власника/співвласника).

На перших етапах послуга буде доступною в пілотних містах.

Нагадаємо, на порталі державних послуг «Дія» нині доступні щонайменше 27 державних послуг та інформація із шести реєстрів в особистому Електронному кабінеті громадянина.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!