Чорногорія знову змінила правила в'їзду для українців

1617 0
Унаслідок обмеження в’їзду для туристів Чорногорія втратила 450-500 мільйонів євро.
Фото: mandry.club

Фото: mandry.club

Чорногорія змінила правила в’їзду та знову не вимагатиме для в’їзду негативного тесту на коронавірус – як для своїх громадян, так і для іноземців – з 12 січня. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Slobodna Evropa.

«Іноземцям та громадянам Чорногорії більше не потрібен тест для в’їзду до Чорногорії», – каже міністерка охорони здоров’я Єлена Боровініч Бойович.

Причиною пом’якшення обмежень вона назвала покращення епідеміологічної ситуації, зокрема, зменшення завантаженості ліжок у лікарнях до 57%, тоді як у другій половині грудня це було 67%. Також скасовують заборону на пересування між містами у вихідні дні. 

Читайте також: Єгипет безкоштовно лікуватиме українців, якщо вони захворіють на Covid-19

Посольство України у Чорногорії після цього також опублікувало оголошення про те, що за новим рішенням «дозволили в’їзд в Чорногорію всім іноземцям без тесту», відтак і громадянам України. Втім, Чорногорія – у «червоній зоні», згідно з останнім списком МОЗ, і після повернення звідти вимагають самоізоляцію або проходження тесту на коронавірус.

Міністр економічного розвитку Яков Мілатович додав, що відмова від вимоги тесту покращить економічне становище туристичної галузі та ресторанів. 

«Вільний в’їзд до Чорногорії і дозвіл на міжміське сполучення у вихідні вплине на нашу загальну економічну активність», – зазначив він.

За його словами, внаслідок обмеження в’їзду для туристів Чорногорія втратила 450-500 мільйонів євро. 

Нагадаємо, що за останнім списком МОЗ у червоній для України зоні перебуває 78 країн: Чехія, Словенія, Велика Британія, Швеція, Ізраїль, Словаччина, Латвія, Естонія, Португалія, Грузія, Італія, Австрія, Німеччина, Туреччина, Польща. Детальніше читайте за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!