Українців можуть зобов’язати платити 7 євро за в’їзд у Шенгенську зону

3636 0
Нові правила набудуть чинності, якщо їх підтримає Європарламент та Рада ЄС.
Фото: 24tv.ua

Фото: 24tv.ua

Українців, які планують їхати закордон, можуть зобов’язати сплачувати додаткових 7 євро за спеціальний дозвіл на в’їзд до країн Шенгенської зони. Відповідне рішення ухвалили на засіданні послів Євросоюзу 25 квітня, передає Zaxid.net.

Читайте також: Куди українці можуть їздити без віз у 2018 році. Перелік країн

Згідно з ухвалою, мешканцям третіх країн, зокрема і українцям із біометричними паспортами, напередодні поїздки необхідно буде пройти перевірку, з метою підвищення внутрішньої безпеки та запобігання нелегальній міграції у країнах Шенгенської зони. Для цього вони повинні заздалегідь заповнити заяву-анкету через інтернет, вартість якої становитиме сім євро.

Якщо у результаті перевірки за базами даних ЄС та Інтерполу не виявлять заборон чи зауважень, заявнику видаватимуть дозвіл на в’їзд до ЄС.

Якщо інформація потребуватиме додаткового аналізу, то заявку подорожувальника перевірятимуть уручну. Рішення про дозвіл або заборону в’їзду повинні видати не пізніше ніж за 96 годин.

Дозвіл на в'їзд діятиме впродовж трьох років або до закінчення терміну дії закордонного паспорта. Нові правила набудуть чинності, якщо їх підтримає Європарламент та Рада ЄС.

Читайте також: Україна отримає безвіз із двома країнами Південної Америки

Нагадаємо, ЄС затвердив безвіз для України 11 травня, торік. Вже за місяць українці змогли відвідувати країни ЄС лише за біометричним закордонним паспортом.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!