Політична реклама

Українців не каратимуть за порушення законів про захист персональних даних до 1 липня

1331 0
Верховна Рада України прийняла зміни до Закону України, яким відтерміновує відповідальність за порушення у сфері захисту персональних даних з 1 січня 2012 року на 1 липня 2012 року.

Відповідний закон «Про внесення змін до Прикінцевих положень Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про захист персональних даних» щодо перенесення терміну введення в дію Верховна Рада України ухвалила 13 січня, - повідомяє юридична компанія «Arzinger».

Нагадаємо, що зміни до Кодексу України про Адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України були внесені у зв'язку з прийняттям Закону України «Про захист персональних даних», і набрали чинності 1 січня 2012.

Окрім того, 3 січня 2012 року Міністерство юстиції України затвердило Типовий порядок обробки персональних даних у базах персональних даних: Мін`юст зареєстрував Наказ № 3659/5 від 30 грудня 2011 року, в якому відповідно до вимог ч.10 ст.6 Закону України «Про захист персональних даних» встановлено загальні вимоги до організаційних та технічних заходів захисту персональних даних під час їх обробки у базах персональних даних володільцями та розпорядниками баз персональних даних, - повідомляє "Всесвіт-аудит".

Наказом визначено, що обробка персональних даних може здійснюватися повністю або частково в інформаційній (автоматизованій) системі та/або у формі картотек персональних даних.

Захист персональних даних покладається на власника бази персональних даних.
Розпорядник бази персональних даних здійснює обробку персональних даних відповідно до закону або на підставі укладеного з володільцем бази персональних даних договору у письмовій формі з метою і в обсязі, визначеними в договорі.
Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!