Українців не штрафуватимуть за неправильно оформленні субсидії

2616 0
Субсидію обіцяють ні в кого не забирати.
Фото: racurs.ua

Фото: racurs.ua

У Кабміні спростували інформацію про штрафи за неправильно оформлені документи чи неправомірно отриману субсидію. Про це йдеться на сайті уряду.

Читайте також: В Україні змінили правила отримання субсидій. Деталі

«Жодних штрафів, навіть при неправильному заповненні документів або неправомірному отриманні субсидій, сьогодні немає. Це міфи навколо програми житлових субсидій, які поширюються, відколи діє відповідна програма», – каже заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

За його словами, субсидію ні в кого не забирають. оскільки це різниця між розміром платіжки і тим, скільки від відповідного розміру доходів громадянин має платити, тобто в середньому – 10% від доходу. Цей відсоток індивідуально визначають для кожної сім'ї залежно від доходу.

«Наприклад: дохід 3000 грн, 10% = 300 грн, решта – це субсидія. Якщо платіжка приходить на 2000 грн, від них віднімаємо 300 грн (10%) і виходимо на середній розмір субсидії, які держава надавала в минулому опалювальному сезоні - 1700 грн. На сьогодні ми не плануємо нічого переглядати», – додав заступник міністра.

Читайте також: Із жовтня в Україні субсидії виплачуватимуть «живими» грошима. Як отримати

Додамо, що в уряді пообіцяли субсидії всім, хто платить за комунальні послуги більше 15% доходу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!