Українців закликають пропонувати назви для перейменування станцій метро в Києві

1363 0
Нові назви обиратимуть для станцій «Мінська», «Героїв Дніпра», «Берестейська», «Дружби народів» та «Площа Льва Толстого».
Київський метрополітен

Київський метрополітен

Київський метрополітен розпочав публічне онлайн-опитування щодо перейменування 5 станцій метро, назви яких пов’язані з Росією чи Білоруссю. Нові назви обиратимуть для станцій «Мінська», «Героїв Дніпра», «Берестейська», «Дружби народів» та «Площа Льва Толстого», повідомляє начальник метрополітену Віктор Брагінський.

Для того, щоб запропонувати свій варіант, потрібно заповнити онлайн-форму. Зробити це можна до 15 травня 2022 року. Після цього всі дані опрацюють і проводитимуть голосування за остаточну назву. 

Читайте також: У Києві планують перейменувати 15 вулиць і 5 станцій метро

Нагадаємо, що начальник КП «Київський метрополітен» та депутат Київської міської ради Віктор Брагінський звернувся до мера столиці Віталія Кличка з ініціативою перейменування 5 станцій метро 8 квітня. За його словами, кияни укриваються на станції «Дружби народів», поки так звана «дружба народів» вбиває українців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!