Українців попереджають про небезпеку вірусу Зіка в Таїланді

2189 0
МЗС рекомендує українцям вжити профілактичних заходів перед поїздкою до Таїланду у зв'язку з поширенням вірусу Зіка. Про це йдеться в заяві МЗС України.
фото: health.unian.ua

фото: health.unian.ua

«У зв'язку з різким зростанням випадків зараженням вірусом Зіка у Королівстві Таїланд, передусім у столиці, м. Бангкок, Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України, які мають намір відвідати цю країну чи вже перебувають на її території, заздалегідь вжити відповідні профілактичні заходи», – йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначили, що в разі виявлення симптомів захворювання, таких як підвищена температура тіла, загальна слабкість, біль у суглобах і почервоніння очей, необхідно звертатися на «гарячу лінію» Інституту невідкладної медицини в Бангкоку по телефону 1669.

У міністерстві також підкреслили, що згідно із законодавством, українці при виїзді за кордон повинні бути застраховані, щоб в разі потрапляння в надзвичайні обставини їм було відшкодовано витрати.

У випадках потрапляння у надзвичайні ситуації на території Таїланду, що загрожують їх життю та здоров’ю, громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Королівстві Таїланд за номером телефону: +66917709100, e-mail: [email protected] або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 044 238 16 57.

Читайте також: Українцям скасували плату за візи до однієї з країн

Додамо, у Таїланді зафіксовано близько 200 випадків зараження на вірус Зіка. Відтак, країна опинилася серед лідерів у регіоні щодо кількості підтверджених випадків захворювання на вірус Зіка.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!