Українців попереджають про новий банківський вірус, що «краде» інформацію з карток

4829 0
Фахівці Департаменту кіберполіції України виявили новий банківський троян, який краде дані користувачів пристроїв під управлінням операційної системи Android.
фото: cybercrime.gov.ua

фото: cybercrime.gov.ua

Поширюється цей вірус на території України, а також Білорусі та інших країн СНД. Про це йдеться на офіційному сайті департаменту.

«Варто зазначити, що цей троян швидко поширюється і зараз кількість інфікованих пристроїв нараховує понад 500 тис. За словами фахівців з кожним днем їх кількість збільшується приблизно на 30-40 тисяч», – зазначають у кіберполіції.

Вірус поширюється, маскуючись під популярні додатки, такі як «Вконтакті», «Pokemon Go», «Telegram» та інші. Вбудований в додаток код розшифровує файл, доданий зловмисниками в ресурси програми, і запускає його. Далі запущений файл викачує з керуючого сервера основну частину шкідливого коду, який в свою чергу містить посилання на завантження ще декількох шкідливих файлів.

У результаті злочинці отримують все необхідне для крадіжки грошей жертви. Зокрема, вони можуть отримати доступ до баз даних браузерів, які містять інформацію про збережені логіни та паролі, історію відвідувань, файли cookie і навіть збережені дані банківських карток.

Читайте також: Найпоширеніші шахрайства з банківськими картками: як не попастися

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!