Українців попереджають про новий вид шахрайства

2519 0
Фейкові компанії розповідають, що людина виграла квартиру чи інший цінний приз і просять перерахувати кошти на оформлення документів.
ілюстративне фото:  Glenn Carstens-Peters

ілюстративне фото: Glenn Carstens-Peters

Нацкомфінпослуг попереджає про новий вид фінансового шахрайства: люди отримують повідомлення на телефони або в месенджерах про те, що вони виграли квартиру і мають оплатити оформлення документів.

«Надходять й інші повідомлення про виграш цінних призів аналогічного характеру. Повідомлення приходять від компаній "Пей-Експерес Україна", "Мені-Пей Україна", "Фон-Бокс Україна", "Мір Мані", "Сіті Люкс Україна", "Велком-Пеймент", "Капітал Оне Україна", "Пей-Дірект", "Біг-Пеймент"», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: Найпоширеніші шахрайства з банківськими картками: як не попастися

На сайтах цих фінансових компаній розміщені підробні свідоцтва Нацкомфінпослуг за підписом члена комісії Олександра Зальотова.

У Нацкомфінпослуг наголошують, що станом на 21 лютого 2019 року зазначені компанії не зареєстровані в Державному реєстрі фінансових установ і не набували статус фінустанов, не отримували ліцензії на надання фінансових послуг.

За цим фактом член Нацкомфінпослуг Олександр Зальотов звернувся із заявою до Національної поліції. А громадян просять повідомляти про незаконні вимоги нібито від імені членів комісії за номером гарячої лінії (044) 590-57-16.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!