Українців попереджають про новий вид SMS-шахрайства

3675 2
Ощадбанк закликає українців бути пильними та не розголошувати конфіденційну інформацію про свої картки.

«Маємо інформацію про випадки надсилання SMS-повідомлень з різних невідомих номерів нібито від імені Ощадбанку про блокування картки та необхідність зателефонувати до Контакт-центру. Прийнявши Ваш дзвінок, зловмисники намагаються дізнатись персональні дані, зокрема номер картки», – йдеться у повідомленні.

Українцям нагадують:

- співробітники банку ніколи не надсилають SMS-повідомлення і не телефонують клієнту з невідомого номера з метою отримання конфіденційної інформації щодо платіжної картки та не просять назвати ці дані по телефону;

- користувачі карток мають пам'ятати, що не можна розголошувати конфіденційну інформацію – кодове слово, номер картки, термін її дії, PIN-код, CVC / CVV-код (3 цифри на зворотному боці картки) – ані знайомим, ані стороннім, ні тим більше тим особам, які представляються співробітниками банку.

Читайте також: Які види шахрайства найпоширеніші у Львові. 8 прикладів

Усі SMS-повідомлення від Ощадбанку надходять за єдиним зразком: відправник повідомлення – Oschadbank,  а в тексті – номер Контакт-центру 0800210800. Номери телефонів, з яких Ощадбанк телефонує клієнтам, такі: 38(044) 363-01-33, 38(044) 364-21-21, – зазначає прес-служба банку.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
19 Жовтня, 2016 08:12
Сергій Вже присилали,з разу передзвонити до банку за номером що на карті
19 Жовтня, 2016 08:12
Сергій Вже присилали,з разу передзвонити до банку за номером що на карті
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!