Українців просять повідомляти про відсутність вакцин у лікарнях

1404 0
У МОЗ стверджують, що в Україну поставили 97 % вакцин за кошти бюджету 2016-го року.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

UNICEF Ukraine поставив в Україну 97 % вакцин, закуплених за кошти держбюджету 2016-го року. Зараз продовжується поставка вакцин за кошти бюджету 2017-го року. Про це повідомляє МОЗ України.

У МОЗ просять повідомляти органи управління, якщо у медичних закладах немає вакцин

«Ми закликаємо регіони відповідально ставитися до розрахунків потреби вакцин, ефективно розподіляти препарати між лікувальними закладами, стежити за їх наявністю та вчасно звертатися в МОЗ України, якщо потрібних вакцин немає. Про відсутність вакцин просимо повідомляти і батьків – у нашій формі», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Від якого лікаря треба тікати. Поради практика

Також щомісяця оновлюється інформація про залишки вакцин, які надаються державою безоплатно, в усіх регіонах.

Нині у п'яти регіонах закінчилися вакцини для профілактики поліомієліту через неправильно сформований запит на закупівлю. Як стверджують у Міністерстві охорони здоров'я, вакцини вже замовили, проте їх доставка та тривалий цикл виробництва (18-24 місяців) може зайняти певний час. 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!