Українців вноситимуть до єдиної електронної бази обліку пацієнтів

2066 0
Уряд планує електронізувати медичну галузь: створюється єдина електронна база обліку пацієнтів, медичних послуг і бюджетних відносин. Зміни запровадять у межах введення в Україні системи сімейної медицини європейського зразка.
фото: webmed.com.ua

фото: webmed.com.ua

Про це повідомили під час дискусії в Українському кризовому медіа-центрі представники Міністерства фінансів України, Міністерства охорони здоров’я України та експерти від громадськості. За допомогою електронізації планують вирішити і проблему «мертвих душ», фіктивно приписаних до лікарів і закладів. 

Читайте також: Які медичні послуги в Україні будуть платними. Повний перелік

«Беремо створені у світі на основі доказової медицини протоколи діагностики, лікування і маршрутизації пацієнтів і адаптуємо їх, – зазначив Олександр Ябчанка, експерт групи медичної реформи Реанімаційного пакету реформ. – Кожен учасник цієї системи знаходиться у єдиній електронній базі, і все, що відбувається з цим учасником, тобто з кожним громадянином, вноситься в цю електронну базу, до якої, умовно кажучи, прикручений цей протокол. Кожна маніпуляція за протоколом — чи то діагностична, чи профілактична, чи лікувальна, — вноситься в базу. Ми їх бачимо, і кожна маніпуляція має конкретну вартість».

За словами експерта, електронна база дозволить бачити, на що витрачаються бюджетні кошти і планувати найбільш ефективне використання грошей у рамках виконання технічного протоколу.

Нагадаємо, із 2017 року українські педіатри працюватимуть на контрактній основі, а батьки обиратимуть лікаря самостійно

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!