Українців врятує тільки крах Росії та смерть Путіна. Портников про те, чому не допоможуть домовленості

5184 0
Ми не домовимось і не проголосуємо на референдумі за невідомо що.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Українцям потрібно не жити ілюзіями та зрозуміти, що будь-які домовленості з Путіним не будуть ефективними, і ніякий референдум не зупинить російської агресії проти України. Журналіст та оглядач Віталій Портников вважає, що єдиним порятунком від нового Гітлера стане крах нового Рейху та смерть фюрера, так, як це було у випадку євреїв у Другій світовій війні.

Читайте також: «Якщо переговори з Путіним зазнають невдачі, це свідчитиме про третю світову», – Зеленський

«Ніяких домовленостей з Путіним не буде, а які будуть - будуть тимчасовими. Євреїв врятував від Гітлера не пошук домовленостей. Євреїв врятував від Гітлера крах Рейху і загибель фюрера. Тільки тому я маю фізичну можливість вам це пояснювати. Тільки тому. Але перед цим загинула половина моєї сім’ї, що спить у страшних урвищах по всій Україні і на полях битв. Це ціна за те, що я можу це писати, за те, що я можу просто дихати. Українців врятує від нового Гітлера тільки крах нового Рейху і смерть фюрера. Українці вже зробили для цього більше, ніж могли. І нас підтримує світ. Ми не домовимось, ми не проголосуємо на референдумі за невідомо що. Ми просто переможемо, хоча й гіркою ціною. Солоною ціною. Переможемо разом», – наголошує Віталій Портников.

Попри те, що усі ми – військові, політики, звичайні громадяни – хочемо якнайшвидше закінчити цю війну, варто усвідомлювати, що це буде непросто. Зараз українці у такій же ситуації, як колись були євреї. Йдеться, зокрема, про остаточне вирішення українського питання. Путін знищить всіх, до кого дотягнеться. Достатньо самого факту, що українець вважає себе українцем, чи то українськомовний, чи російськомовний й визнає право інших спілкуватися українською.

Читайте також: «Комунікація важко, але йде», – Подоляк про черговий етап перемовин з Росією

«Помітьте: мобілізованих з окупованого Донбасу зараз женуть перед російською солдатнею, використовують, як гарматне м’ясо для полегшення бойових задач «справжніх арійців». Й нікого не цікавить, чи хотіли ці люди жити в Україні, чи сподівалися, що Путін забере Донбас. А українські громадяни в Росії - ті, хто свідомо обрав життя в Росії вже після нападу у 2014 році й думав, що їх за це вважатимуть своїми? Чого їх зараз заарештовують, підозрюють, доводять до самогубства? У часи остаточного вирішення ніякі тактики порятунку не спрацьовують. Останнім загине навіть не Медведчук. Останньою загине Валя Матвієнко із своїм дурним перманентом - бо Путін таки згадає, що вона з Шепетівки», – зауважує Віталій Портников.

Додає, що українців від смерті не врятує співробітництво з вбивцями. Ми повинні продовжувати боронити рідну державу та берегти своїх дітей, і в цьому нам допомагає Бог. 

Нагадаємо, в інтерв'ю іноземним журналістам президент Володимир Зеленський сказав, що остаточно компроміси на переговорах між Україною та Росією буде вирішувати всеукраїнський референдум. Це стосується питань гарантій безпеки, тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму.

Прямі переговори президента України Володимира Зеленського з лідером РФ Путіним щодо припинення війни підтримують 74%, а чверть – не підтримують. Трохи більше прихильників прямих переговорів на Півдні й Сході, але і в інших регіонах також таких більшість.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!