Українців закликали готуватися до складної зими та коли США передадуть сучасне ППО. Підсумки доби

1070 0
Нині 2 листопада та 252 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: Dnepr.express

Фото ілюстративне: Dnepr.express

Повітряна тривога – Сучасне ППО. Cигнал небезпеки пролунав о 09:12, відбій – о 10:43. Була загроза запуску ракет зі стратегічної авіації з білорусі. 

Іранські балістичні ракети, які росія планує придбати в Ірану, ймовірно, розмістять на північному кордоні України. «300 км одна ракета, інша ракета – 700 км по дальності. Це балістичні ракети. Проти цих ракет ми не маємо ефективного захисту. Збивати їх теоретично можна, але фактично це дуже важко зробити тими засобами, які ми маємо на озброєнні. У нас є засоби протиповітряної оборони, а не протиракетної оборони», – заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

На цю ж тему: США передадуть Україні вісім систем ППО NASAMS. Мають надати загалом вісім систем протиповітряної оборони, дві з них будуть розгорнуті в Україні вже незабаром.

Ситуація на фронті: Розвідка Британії вважає, що росія перекинула на територію білорусі винищувачі-перехоплювачі, здатні нести ракети «Кинджал», аби надіслати повідомлення заходу і представити білорусь як усе більш залучену у війну.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки окупантів на Макіївку, Невське і Білогорівку Луганської області та Верхньокамʼянське, Спірне, Бахмут, Майорськ, Первомайське, Новомихайлівку, Водяне, Павлівку і Пречистівку – Донецької.

Триває примусова «евакуація» жителів з окупованої Херсонщини. Зокрема, з Великої Лепетихи росіяни вивозять людей автобусами. Також переміщають архівні документи із адмінбудівель Херсону.

В районі Музиківки Херсонської області знищено ЗРК «Панцир-С1», до десяти одиниць техніки зазнали пошкоджень. Поблизу Снігурівки Миколаївської області ліквідовано 12 загарбників.

На цю ж тему: Військовослужбовці 15 бригади зі Львівщини знищили ворожий міномет, РСЗВ та склад

Благодійність для ЗСУ: Як допомогти ЗСУ сьогодні. Підбірка волонтерських ініціатив. Від організацій, фондів чи просто небайдужих, які збирають необхідне для потреб військових.

Акцент дня: Шмигаль закликав українців вже почати готуватись до зими і запастися необхідними речами. Подбайте про те, щоб удома був запас їжі, води, медикаментів, готівкових грошей та потрібних вам речей.

Цитата дня: «Держава готується та запасається додатковим обладнанням і українці повинні готуватися до складної зими та мати запаси всього необхідного….

…Вже 12 країн погодилися допомагати, а багато хто допомагав і до цього. Наприклад, системні оператори деяких країн Європи передавали «Укренерго»обладнання останні 8 місяців.Тому в України є і будуть резерви, аби відновлювати зруйновану інфраструктуру».

Ключові події:

1. До Києва прибула заступниця держсекретаря США Карен Донфрід. Хоче особисто почути від українців, що потрібно для їх підтримки в умовах триваючих обстрілів;

2. Росіяни пошкодили близько 40% енергетичної інфраструктури України. Ракетними обстрілами завдано ударів по ТЕС, ТЕЦ та ГЕС;

3. Продовжити термін дії закордонного паспорта тепер простіше. Що змінилось. Українці, які вимушено перебувають за кордоном, тепер зможуть більш оперативно продовжувати строк дії паспортів та вносити відомості про дітей;

4. Для львівських чиновників та комунальників купили протигазів на майже 6 млн грн. Найбільшу їх закупило «Львівтеплоенерго» – 400 одиниць на понад 900 тисяч гривень;

5. Що зміниться в Україні з 1 листопада. На українців очікує низка змін, які стосуються термінового оформлення паспорта, посвідчення біженця, тарифів на світло, грошової допомоги українцям та рецептів на окремі препарати.

Фото дня: 7 місць, які з’явилися у Львові завдяки Андрею Шептицькому. 1 листопада, минуло 78 років з дня смерті великого українця, предстоятеля Української Греко-католицької Церкви Андрея Шептицького. Життя одного з головних духовних символів нашого народу нерозривно пов’язане зі Львовом. Добірка семи локацій, яких не було б у місті, якби не сприяння Митрополита.

Читайте також: Де на Львівщині можна побачити дерев’яну вежу, яка не має аналогів у Європі

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!