Українців закликали не їхати в уражені лісовими пожежами регіони Туреччини

1583 0
До боротьби з пожежами залучили всі протипожежні ресурси Туреччини, однак є жертви серед місцевого населення.
фото: rubryka.com

фото: rubryka.com

Днями аномально високі температури повітря спровокували й розповсюдили лісові пожежі в південно-західних регіонах Туреччини, де сконцентровано багато туристичних об’єктів. Зокрема, йдеться про провінції Анталія, Адана, Мерсін та Мугла, які є популярними напрямками для відпочинку українських туристів.

Як повідомляє пресслужба МЗС України, до боротьби з пожежами залучили всі протипожежні ресурси Туреччини, однак є жертви серед місцевого населення, постраждали і перебувають під загрозою окремі об’єкти туристичної інфраструктури в містах Бодрумі, Мармарисі тощо.

Читайте також: Українці зможуть подорожувати до Швеції

Через непрогнозований розвиток надзвичайної ситуації надалі у Міністерстві закордонних справ закликали українців утриматися від поїздок до уражених стихією регіонів. Водночас у разі виникнення загрози життю та здоров’ю просять звертатися на «гарячі» лінії:

  • Консульства України в Анталії +90 554 169 96 60
  • та Посольства України в Туреччині +90 539 550 98 98, +90 312 442 15 93.

 

Нагадаємо, що у Державній прикордонній службі оприлюднили список країн, куди українці найчастіше їздили протягом першого півріччя цього року. Так, попри карантинні обмеження лідером серед поїздок українців залишається Польща, куди за перше півріччя їздило 1,9 млн громадян. Далі Туреччина – 774 тисячі людей, що у шість разів більше порівняно з першим півріччям минулого року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!