Українців закликають боротися проти російської агресії он-лайн. Що це змінить?

2746 0
Міністерство закордонних справ України закликало українців поширювати в соцмережах хештеги StopRussianAggression та NATOforUkraine. Що це дасть Україні і чи вплине на ситуацію, Tvoemisto.tv запитало в експерта.
Фото з Twitter Sloviansk

Фото з Twitter Sloviansk

«В Уельсі сьогодні продовжується саміт НАТО, а ми з вами в усьому світі продовжуємо активно працювати з двома хештегами: #StopRussianAggression та #NATOforUkraine. Будемо вдячні за максимальне поширення хештегів. Нас багато і робимо ми одну справу!», – йдеться в повідомленні МЗС.

Відомий український блогер Петро Нек пояснив, що у соцмережі Twitter такі хештеги справді доволі ефективні.

«Коли тут, в Україні всі починають масово твітити з хештегом, то він може вийти в світові тренди і користувачі з інших країн зможуть побачити його зліва в блоці трендів, клікнути і прочитати, що по ньому пишуть… Якщо це не якесь загальне слово, і його почали раптом всі багато вживати, то механізми Twitter’a виділяють його і показують в трендах. Це можуть бути як локальні (на рівні міста чи країни), так і глобальні світові тренди. Тому, якщо в якийсь момент багато людей почнуть твітити з певним хештегом – він вийде в тренди –і його побачать набагато більше людей», – сказав він.

Проте, самого лише хештегу недостатньо, аби донести до користувачів соцмережі у світі інформацію про проблему, наприклад, про агресію Росії в Україні.

«Варто додавати в повідомлення ще якийсь смисловий змісти, а не лише хештег. Текс чи посилання на статтю, щоб люди могли дізнатися більше. Також варто врахувати, що як хештег вийде в світові тренди, було б добре, аби він був англійською. Інколи було таке, коли кириличні хештеги виходили в тренди, і багато іноземців, не розуміючи також їх постили і питали, що то таке. Тому, влаштовуючи твітер-шторми в певний момент з певним хештегом – люди постять заготовані твіти», – пояснив Петро Нек.

Він зауважив: «Чи воно дає сильний ефект – важко сказати, все залежить від змісту повідомлень, бо якщо буде багато однакових твітів від різних людей, це може сприйматися просто як спам. Якщо вживати інтернет-сленг, то твітер-шторм – це форсити якусь тему. Тобто ці тренди не будуть природними, а штучно створеними».

Нагадаємо, в кінці серпня в тренди Twitter вийшли хештеги RussiainvadedUkraine та StopRussianAgression, які з’явилися через вторгнення російської армії та техніки в Україну.

Читайте також: 10 порад від експерта:Як поводитись в інтернеті в час війни?


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!