Українців закликають долучатися до удосконалення тестів з правил ПДР

2559 0
У рамках реформування сервісних центрів МВС планується впровадження нових стандартів складання іспитів для отримання посвідчення водія.
фото: hsc.gov.ua

фото: hsc.gov.ua

Першим етапом стане запуск нових екзаменаційних білетів з правил дорожнього руху. 2-го березня вперше в Україні тестову версію електронних екзаменаційних білетів з ПДР винесли на громадське обговорення. Основна мета – виключити логічні помилки, а також сформувати білети відповідно до категорій водійських посвідчень, інформують у прес-центрі регіонального сервісного центру МВС.

Експертна група, до якої увійшли представники профільних організацій з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв, фахівці громадських організацій профільного спрямування та співробітники Головного сервісного центру МВС, розробила 2500 питань з ПДР.  

«Наша мета – зробити процес змін максимально прозорим та дослухатися до усіх порад. Відповідно, після підготовки та перегляду екзаменаційних білетів з ПДР, ми вирішили відкрити на один місяць тестову версію на сайті Головного сервісного центру МВС. Усі профільні експерти та пересічні водії, матимуть змогу написати нам свої пропозиції»,розповів керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій. 

Читайте також: У Львові почали видавати міжнародне посвідчення водія. Як оформити

Відтепер на сайті hsc.gov.ua – офіційному ресурсі Головного сервісного центру МВС – протягом місяця кожен охочий зможе переглянути запропоновані нові білети з ПДР та написати свої пропозиції. Для цього необхідно зайти на сайт та пройти тест за обраною категорією. Після кожного білета є кнопка «Маю пропозицію до запитання», де у онлайн-формі можна залишити свої коментарі.

Після місяця тестування нових білетів та проведення детального аналізу усіх пропозицій та листів, експертна група внесе корективи та запустить у дію нові екзаменаційні білети. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!