Українців закликають їхати до ЄС не через Польщу

1984 0
Минулої доби на виїзд з України прослідувало понад 117 тисяч людей. Більшістьх – 84 тисячі – для виїзду обрали пункти пропуску на польській ділянці.
фото: ДПСУ

фото: ДПСУ

Державна прикордонна служба України звертається до громадян із проханням перетинати кордон не лише через пункти пропуску «Краковець», «Шегині» чи «Рава-Руська». До ЄС можна потрапити не лише через українсько-польський кордон. Приміром, на кордоні з Угорщиною, Словаччиною, Румунією, а також з Молодовою пункти майже порожні або завантажені мінімально.

«За добу 6 березня державний кордон України на західній ділянці перетнули майже 134 тисячі осіб та понад 16 тисяч транспортних засобів. Пасажиропотік залишився на рівні попередньої доби, але кількість людей, що очікують на перетин кордону, залишається досить значною», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: За добу кордон між Україною і Польщею перетнули понад 60 тисяч людей

Українцям радять перевіряти завантаженість пунктів пропуску на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон. Оновлена інформація подається кожні три години.

«Минулої доби на виїзд з України прослідувало понад 117 тисяч осіб. Більшість – 84 тисячі – для виїзду обрали пункти пропуску на польській ділянці. У результаті цього відбулося значне накопичення людей і автомобілів. Прикордонники України, а також їх іноземні колеги вживають усіх можливих заходів для пришвидшення пропускних процедур на виїзд з України», – додають у ДПСУ.

Нагадаємо, що на кордоні громадян просять дотримуватися правопорядку, черговості та норм моралі, зокрема не пропонувати прикордонникам хабарі за позачерговий або незаконний перетин кордону. На період дії воєнного стану обмежили виїзд чоловікам – громадянам України віком від 18 до 60 років.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!