Політична реклама

Українців закликають вакцинувати дітей від грипу

933 0
Кожна дитина віком від 6 місяців має бути щеплена від грипу. Про це УНН повідомили у прес-службі ЮНІСЕФ.

Як зазначають експерти, під час кожного нового спалаху грипу найбільше страждають діти.

"Ризик захворіти для дітей набагато вищий ніж у дорослих. Тому важливо, щоб кожна дитина старша за 6 місяців була вакцинована від грипу", - зазначила Голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіе Мокуо.

Медики закликають вагітних жінок уважніше ставитися до свого здоров’я. У разі появи найменших симптомів застуди залишатися вдома та негайно звернутися до лікаря.

Нагадаємо, щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти – щороку медики фіксують в середньому півмільйона смертей.

На території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), Інтанза*15/Інтанза*9 (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), а також ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

Як повідомляв УНН, за прогнозами експертів в Україні очікуються спалахи грипу A/Каліфорнія/7/2009 (H1N1), A/Вікторія/361/2011 (H3N2), B/Вісконсін/1/20.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!