Українців запрошують до кібервійськ. Як долучитися

2392 0
Туди може звернутись будь-хто, хто має свої побажання, щоб допомогти нам на волонтерських або на будь-яких засадах.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Усі фахівці, які мають бажання та відповідний рівень кваліфікації, можуть долучитися до кібервійськ, звернувшись до Національного координаційного центру кібербезпеки. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на заступника секретаря РНБО Сергія Демедюка.

«Національний координаційний центр розміщений на такій території, щоб він був доступний усім громадянам. Він розташований в центрі «Парковий», туди може звернутись будь-хто, хто має свої побажання, щоб допомогти нам на волонтерських або на будь-яких засадах. Фахівці визначать кваліфікацію охочих, і їх направлять до присутніх тут суб’єктів забезпечення кібербезпеки», – каже він.

Читайте також: У роботі «Приватбанку» та «Ощадбанку» стався масштабний збій

Демедюк також нагадав, що до основних суб’єктів забезпечення кібербезпеки, окрім Мінцифри, СБУ, Держспецзв’язку, Кіберполіції, РНБО та НБУ, також належать Міністерство оборони, ЗСУ, розвідувальні органи. Тож вони готові набирати всіх фахівців, які здатні забезпечувати сталу роботу держорганів.

Нагадаємо, що Служба безпеки України бачить слід іноземних спецслужб у кібератаці на держбанки та урядові установи, яка розпочалася 15 лютого. При цьому зазначають, що є ознаки схожості атаки з тією, що відбулась 13-14 січня, у якій підозрюють Росію.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!