Українців застерігають від нового банківського шахрайства

1947 0
Користувачам обіцяють гроші взамін за частину інтернет-трафіку.

У соціальній мережі Instagram з’явився новий вид шахрайства. У стрічці новин цієї соцмережі з’являються рекламні повідомлення, в яких йдеться, що кожен громадянин України відтепер може отримати 3 800 гривень, а в коментарях фейкові акаунти користувачів розповідають, буцім-то їм вже зарахували ці гроші на картку «ПриватБанку».

Як інформує прес-служба банку, користувачам, якій перейшли за цим посиланням, пропонують зареєструватися й отримати гроші, продавши частину свого інтернет-трафіку. А під час реєстрації користувачів просять ввести особисті дані та інформацію про рахунки в ПриватБанку.

Читайте також: Українців попереджають про новий банківський вірус, що «краде» інформацію з карток

З огляду на це банк закликає користувачів бути обачними, щоб не потрапити на гачок шахраїв і не переходити за цим посиланням, а тим більше – не передавати шахраям свої персональні дані. «Жодного законного приводу, який передбачав би отримання кожним громадянином України 3 800 гривень, немає», -- зазначено у повідомленні.

У банку зазначають -- якщо хтось із користувачів має сумніви щодо операцій зі своїми картками і вважає, що міг стати жертвою шахрайства, то йому слід негайно звернутися на гарячу лінію 3700.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!