Українців застерігають від поїздок на популярні грецькі острови через Covid-19

1842 0
Низка островів перебуває «за один крок» від введення обмежень.
Фото: Аstravel.com

Фото: Аstravel.com

Острови в Егейському морі на півдні Греції позначили темно-червоним кольором на карті Європейського центру з профілактики та контролю Covid-19 після зростання кількості заражень. Це означає, що поїздки в регіон громадянам ЄС не рекомендують. Про це повідомляє Ліга.нет з посиланням на Reuters.

Заступник міністра цивільного захисту Нікос Хардаліас заявив, що Міконос та Іос перебувають «за один крок» від введення обмежень. Ситуація на островах Закінф, Тінос, Лефкас, Санторіні, Парос і Родос також викликає занепокоєння.

Читайте також: Літо 2021. Куди львів'яни зможуть полетіти на відпочинок

Греція, яка значною мірою залежить від туризму, зробила ставку на просування островів, вільних від коронавірусу, щоб привабити відпочивальників цього літа. 2020 рік був найгіршим за десятиліття для грецького туризму.

Нагадаємо, з 14 травня Греція відкрила кордони для туристів з України, а в червні спростила правила в'їзду для туристів. Наразі ж Німеччина і Велика Британія вимагають карантину після повернення з Греції. Окрім цього, вчора Грецію накрила дуже сильна та тривала спека. Метеорологи кажуть, що стовпчики термометра сягатимуть понад +40 градусів і зазначають, що це може бути історична хвиля спеки.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!