Українців зобов’яжуть встановити особисті лічильники води і тепла

1935 0
Верховна Рада ухвалила закон про комерційний облік у сфері тепло- і водопостачання.
фото: www.varianty.net

фото: www.varianty.net

Згідно з законопроектом, усі будівлі, які є приєднані до зовнішніх теплових мереж, мереж гарячого та холодного водопостачання, мають бути оснащені лічильниками. Про це інформує «Економічна правда» з посиланням на «Інтерфакс Україна».

Такі лічильники мають бути встановлені операторами зовнішніх мереж до 1 жовтня 2018 року (для житлових будинків) або до 1 жовтня 2017 року (для нежитлових будівель).

Читайте також: Як сортування сміття стає нормою. Три львівські історії успіху

Для багатоквартирних будинків буде обов’язковим оснащення індивідуальними приладами обліку або приладами-розподільниками показників споживання теплової енергії.

Окрім того, закон забороняє приєднання до мереж нових будівель, які не обладнані такими лічильниками. Документ також встановлює, що розрахунки за комунальні послуги повинні здійснюватися виключно на підставі даних комерційного обліку, що гарантує доступ до таких даних для споживачів.

Нагадаємо, що у Львові скасували цілодобову подачу гарячої води.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!