Українцям дозволили голосувати на місцевих виборах за місцем фактичного проживання

1752 0
Цей документ робить переселенців їх частиною територіальних громад, де вони фактично проживають.

ЦВК дозволила голосувати на місцевих виборах за місцем фактичного проживання. Таке рішення Центральна виборча комісія ухвалила на своєму засіданні 18 травня.

Постанова набуде чинності 1 липня 2020 року. Цей документ робить переселенців їх частиною територіальних громад, де вони фактично проживають. 

«Ми врахували майже всі побажання, зробили все, щоб документ відповідав тим чаянням, які сьогодні є у громадян брати участь у місцевих справах», – зазначив заступник голови ЦВК Сергій Дубовик.

Змінити виборчу адресу можна буде з моменту набуття чинності цієї процедури до п’ятого дня з початку виборчого процесу. Ввиборчий процес розпочинається за п’ятдесят днів до дня чергових, позачергових місцевих виборів.

Місцеві вибори мають відбутись в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень, тобто 25 жовтня 2020 року. Пройти вони мають одночасно на всій території країни – виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!