Українцям дозволили отримувати електронні гроші з-за кордону

2552 0
Вже із 13 лютого фізичні особи України мають право отримувати від нерезидентів електронні гроші, випущені емітентом-нерезидентом. Про це йдеться у постанові Національного банку України.
фото: sozcu.com.tr

фото: sozcu.com.tr

«Користувач–фізична особа має право отримувати від нерезидентів електронні гроші, випущені емітентом-нерезидентом, за умови, що міжнародна система інтернет-розрахунків забезпечує погашення цих електронних грошей шляхом перерахування коштів на рахунок користувача–фізичної особи в банку-резиденті», – йдеться у постанові.

Окрім цього, спрощена процедура узгодження правил використання електронних грошей для банків-членів/учасників внутрішньодержавних платіжних систем, зазначає регулятор. Національний банк і Мінекономрозвитку домовилися об’єднати зусилля й створити відповідні умови для виходу на український ринок таких провідних компаній, як міжнародна система інтернет-розрахунків PayPal.

Також НБУ планує переглянути підходи до регулювання діяльності небанківських фінансових установ і встановити до них вимоги, аналогічні вимогам до банків. Про це 10 лютого під час конференції «Кібербанк. Мобільний, хмарний і online банк. Автоматизація бізнес-процесів у фінансово-кредитних установах» розповіла Наталія Лапко, директор департаменту платіжних систем Нацбанку України. Мова йде про встановлення мінімального розміру власного капіталу небанківської фінансової установи (НФУ), яке буде надавати послуги з переказу коштів, та обов’язання розкривати інформацію про його кінцевого бенефіціара.

Крім того, пані Лапко розповіла про те, що зараз готуються зміни до платіжного законодавства України, зокрема, в Закон України про платіжні системи, який морально застарів. Вже до кінця 2016 року, за словами Наталії Григорівни, Нацбанк планує дозволити НФУ випускати електронні гроші.

Ще одне питання, яке обговорила у своєму виступі директор департаменту платіжних систем НБУ, — чи можуть оператори мобільного зв’язку стати потенційними провайдерами електронних грошей.

Джерело: psm7.com.

 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!