Українцям дозволили отримувати готівку у банках з електронним паспортом

878 0
НБУ передбачив можливість використання е-паспорта під час видачі готівки за видатковим касовим ордером окремим фізичним особам.
фото: edinstvennaya.ua

фото: edinstvennaya.ua

Національний банк України дозволив фізичним особам отримувати готівку в касах банків з використанням електронного паспорта. Така норма міститься в ухвалі НБУ №132 від 3 грудня. Від сьогодні, 19 грудня, вона починає діяти. Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

«На виконання вимог Закону України №1368-ІХ «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» НБУ передбачив можливість використання е-паспорта під час видачі готівки за видатковим касовим ордером окремим фізичним особам», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Країна у смартфоні. Коли з’явиться інтернет та зв’язок в Інтерсіті Львів – Київ

Нагадаємо, що Кабінет міністрів схвалив постанову про електронні паспорти у застосунку «Дія». Із квітня 2021 року паспорти у смартфоні офіційно є цифровими аналогами паперових документів. Якщо у вас немає ID-картки, можна завантажити в «Дію» закордонний біометричний паспорт, він так само посвідчуватиме вашу особу і надаватиме такі ж права і можливості, як і паперовий, що діє всередині країни.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!