Українцям дозволили пред’являти е-паспорти на касах у банках

1724 0
Це стане можливим вже з 1 грудня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Національний банк України дозволив використовувати цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт у мобільному застосунку «Дія» при здійснення касових операцій. Це стане можливим вже з 1 грудня, повідомляє Нацбанк.

Читайте також: Нацбанк увів в обіг пам'ятну монету «Передова». Фото

«Національний банк України осучаснив низку норм, пов’язаних із проведенням касових операцій банків та інкасаторських компаній. Зокрема, йдеться по такі зміни: під час здійснення касових операцій для ідентифікації та верифікації клієнта чи його представника банки зможуть використовувати цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт у мобільному застосунку «Дія», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нацбанк змінює регулювання ринку електронних грошей. Про що йдеться

Спростив Нацбанк також процедуру приймання банками на дослідження банкнот та монет національної та іноземної валюти, щодо справжності та платіжності яких є сумніви. Зокрема, клієнт у відповідній довідці замість паспортних даних має надати номер телефона або електронну адресу.

Нагадаємо, загалом на порталі державних послуг «Дія» нині доступні 27 державних послуг та інформація із шести реєстрів в особистому Електронному кабінеті громадянина.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!