Українцям дозволили в’їзд до Ізраїлю. Які умови

1512 0
Для отримання дозволу на в’їзд в країну, зокрема, вимагають діючий медичний страховий поліс, який покриває видатки на випадок захворювання.
Фото: businessvisit.com.ua

Фото: businessvisit.com.ua

Із 14 червня 2021 року громадянам України дозволили в’їзд в Ізраїль. Іноземці повинні заздалегідь подати заявку на в'їзд до ізраїльської дипломатичної або консульської установи за місцем проживання іноземця або до управління з питань народонаселення та імміграції. Про це повідомляє Посольство України в Ізраїлі.

В'їзд до Ізраїлю дозволений лише в тому випадку, якщо є негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 години до прибуття в Ізраїль. Після прибуття необхідно буде пройти додатковий ПЛР-тест (зазначена послуга платна – 80 ізраїльських шекелів за умови завчасної онлайн реєстрації, або 100 ізраїльських шекелів за умови реєстрації в аеропорту; оплата відбувається кредитною карткою).

Читайте також: Хорватія пом’якшила умови в’їзду для українців

Ця вимога поширюватиметься також на тих, хто має сертифікат про вакцинацію (щеплення) від Covid-19 або документ про одужання від коронавірісу. У виняткових випадках можна подати заявку на отримання дозволу на в’їзд до Ізраїлю без ПЛР-тесту на Covid-19 за посиланням.

Для дозволу на в’їзд в країну також вимагають діючий медичний страховий поліс, який покриває видатки на випадок захворювання. Після отримання дозволу на в’їзд пасажири, які прибувають в Ізраїль, повинні заповнити декларацію особи, яка в'їжджає до Ізраїлю. Декларація має бути заповнена не більше, ніж за 24 години до рейсу. В декларації пасажир надає свої особисті дані, медичні відомості, а також детальну інформацію про місце самоізоляції в Ізраїлі. Якщо після надсилання декларації необхідно оновити ці дані, це можна зробити через Центр охорони здоров’я за номером 5400.

Усі міжнародні пасажири повинні пройти самоізоляцію. Тривалість ізоляції становить 14 або 10 днів (за умови, якщо пасажир матиме два ПЛР тести, у визначені спеціальним протоколом дати, результати яких є негативними). Особи, які мають довідку про вакцинацію в Ізраїлі або довідку про одужання від Covid-19 в Ізраїлі, не мають проходити самоізоляцію.

Читайте також: Ryanair запускає рейси зі Львова до Неаполя та Познані

Додамо, що медична декларація, дозвіл на в’їзд в країну, результати тесту на коронавірус та інші документи потрібно роздрукувати і мати при собі. Водночас транзитні пасажири повинні показати перед посадкою на рейс до Ізраїлю медичну довідку з негативним результатом ПЛР тесту, виданим не більше, ніж за 72 години до планованого часу посадки в Ізраїлі за умови, що загальний час пересадки не перевищує 24 години.

Нагадаємо, що з 9 червня Франція відкрила кордони для мандрівників із інших країн згідно з умовами, які варіюються в залежності від ситуації з коронавірусом у третіх країнах і вакцинації туристів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!