Українцям не радять відвідувати Єгипет через надзвичайний стан

2755 0
Надзвичайний стан у країні продовжили на три місяці.
фото: www.tpg.ua

фото: www.tpg.ua

Міністерство закордонних справ не рекомендує українцям відвідувати Єгипет у зв’язку з продовженням надзвичайного стану в країні. Про це повідомляє Tripadvisor.mfa.gov.ua.

«Згадані застереження викликані істотною активізацією на території Єгипту радикальних терористичних угруповань, включаючи ІДІЛ, які дедалі частіше спрямовують терористичні акти проти цивільних громадян з огляду на їхню релігійну приналежність», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Відпочинок взимку: найпопулярніші туристичні напрямки серед львів'ян

Громадянам, які вже перебувають у Єгипті, радять:

  • не здійснювати поїздки та не перебувати на півночі і в центральній частині Синайського півострова, а також у пустельних районах на Захід від долини річки Ніл;
  • бути пильними при відвідуванні північного узбережжя Єгипту, столиці країни та дельти Нілу, туристичних місць у її долині , узбережжя Червоного моря (курорти міст Хургада, Ель-Гуна, Сафага, Затоки Макаді та Затоки Сома) та південної частини Синайського півострова (курорти міст Шарм-ель-Шейх, Дахаб, Таба);
  • утримуватися від виїзду за межі місць організованого відпочинку, а якщо він необхідний – повідомляти про це адміністрацію готелю, рідних або представників туроператора;
  • стежити за новинами у місцевих ЗМІ та повідомленнями на інформаційних ресурсах МЗС України та Посольства України в Єгипті.

Читайте також: Українці зможуть їздити до Арабських Еміратів без віз

Особливо обачними радять бути під час святкування релігійних свят та, за можливості утримуватися від відвідування релігійних святинь. У разі різкого загострення ситуації необхідно неухильно виконувати указівки посадових осіб, відповідальних за безпеку в місці проживання. Також рекомендують зберігати паспорти, кошти і речі, що знадобляться у випадку термінового залишення місця проживання, у доступних місцях.

У разі надзвичайної ситуації українцям радять звертатися до Посольства України в Єгипті за номером телефону: +201000039648, e-mail: [email protected] або на «гарячу лінію» МЗС: +38 044 238 16 57, адреса електронної пошти [email protected].


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!