Українцям обіцяють компенсувати різницю в платіжках за тепло

3245 0
Різницю в платіжках за тепло, обумовлену зміною тарифу залежно від температурних показників, тим хто отримує субсидію – компенсують.
фото: tsn.ua

фото: tsn.ua

Субсидіантам, яким рахунок за опалення теплопостачальні підприємства формують за нормою із врахуванням фактичної температури зовнішнього повітря, буде компенсовано різницю, обумовлену зміною тарифу за тепло. Це передбачено урядовою постановою № 848.

Відповідно до цього документу у даному випадку перерахунок субсидій здійснюється органами соціального захисту населення автоматично після завершення опалювального сезону без додаткового звернення громадян.

Наприклад, субсидію було призначено виходячи з тарифу на тепло у жовтні 29, 065 грн за квадратний метр опалювальної площі. У грудні та січні тарифи відповідно становили 31,43 грн/кв.м та 37,27 грн/кв.м – різницю в кінці опалювального сезону держава компенсує у вигляді перерахунку розміру субсидії.

Читайте також: В Україні створили онлайн-реєстр боржників за комуналку

Доплата проводитиметься через особові рахунки громадян у теплопостачальних організаціях, які зобов’язані за результатами опалювального сезону зробити перерахунок і відбити всю необхідну інформацію у платіжці.

У всіх інших випадках, у разі зростання тарифів на той чи інший вид комунальних послуг, на який надається субсидія, перерахунок розміру безповоротної державної допомоги здійснюється з моменту змін. Тобто у березні 2017 року буде проведено перерахунок розміру субсидії для всіх її отримувачів у зв’язку із плановим підвищенням цін на електроенергію.

Нагадаємо, Кабінет міністрів має намір запровадити 12-місячну розстрочку на оплату житлово-комунальних послуг для тих родин, які не бажають отримувати субсидію. 

                                                                     


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!