Українцям платитимуть 41 тис. грн за кожну народжену дитину

2424 0
Кабмін ввів єдиний розмір допомоги при народженні дитини: з 1 липня вона становитиме 41 280 грн. Спочатку виплачуватимуть як одноразову допомогу 10 320 грн, а решту – протягом наступних 36 місяців рівними частинами.
Фото: svitdutunstva.blogspot.com

Фото: svitdutunstva.blogspot.com

Про це пишуть Українські новини.

Крім того, для громадян, які вже отримали допомогу при народженні першої дитини до 30 червня, на наступні 12 місяців призначається допомога у розмірі 130 гривень до досягнення дитиною трирічного віку. При цьому окрема допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку скасована.

Як пише видання Uainfo.org, якщо допомога по догляду виплачувалася у наймінімальнішому розмірі (130 грн), то втрати кожної сім'ї будуть складати майже 5 тис. грн за 3 роки. А якщо мама отримувала цю допомогу у більшому розмірі (скажімо, 500 грн), то така мама не доотримує 18 тис. грн.

Крім того, є матері, які цей вид допомоги отримує в більшому розмірі, ніж 500 грн. Зазначу, що підвищений розмір допомоги по догляду отримували саме найменш захищені мами, які мали дуже низькі доходи, пише видання.

Також вимушені переселенці з Криму і районів проведення антитерористичної операції, які не мають можливості зареєструвати новонароджену дитину, мають право на отримання допомоги за рішенням органу соціального захисту. Таке рішення приймається на підставі акта про обстеження матеріально-побутових умов, складеного за місцем фактичного проживання сім’ї.

Нагадаємо, для сімей, у яких народилася перша дитина до 30 червня 2014 року, і виплата допомоги яким тривала два роки, уряд продовжив щомісячні виплати до досягнення дитиною трирічного віку. Сума виплати впродовж третього року – 130 гривень в місяць. Такі зміни дозволять зарахувати час догляду за дитиною протягом трьох років до трудового стажу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!