Українцям пояснили, коли запрацює накопичувальна пенсійна система

2375 0
У Мінсоцполітики спростували інформацію про запровадження накопичувальної пенсійної системи вже цього року.
фото: Altaynews.kz

фото: Altaynews.kz

Перерахування страхових внесків до Накопичувального пенсійного фонду запроваджується, починаючи з року, в якому буде забезпечено бездефіцитність бюджету Пенсійного фонду України. Про це інформує прес-служба Мінсоцполітики.

«Українські ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що з 2017-го року в Україні запроваджується накопичувальна система загальнообов'язкового державного пенсійного страхування. Втім слід зазначити, що ця інформація не відповідає дійсності", – йдеться у повідомленні.

У Мінсоцполітики зазначили, що з 1-го січня 2004-го року в Україні функціонують перший (солідарна система загальнообов'язкового державного пенсійного) та третій (система недержавного пенсійного забезпечення) рівні системи пенсійного забезпечення.

Читайте також: В Україні змінилися ціни, зарплати, тарифи

«Відповідно до Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» від 08.07.2011 № 3668-VI перерахування страхових внесків до Накопичувального пенсійного фонду запроваджується починаючи з року, в якому буде забезпечено бездефіцитність бюджету Пенсійного фонду України»,  – уточнюється у повідомленні.

Додамо, накопичувальна пенсійна система передбачає, що кожен українець молодше 35-ти років починає відраховувати частину своєї зарплати на майбутню старість. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!