Українцям пропонують дозволити змінювати по-батькові

2959 0
Нині ж можна змінювати лише своє прізвище та ім'я за згодою батьків.
фото: ukurier.gov.ua

фото: ukurier.gov.ua

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №2450 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо права фізичної особи на зміну по батькові».

Читайте також: У ЦНАПах Львова з'явились нові послуги. Перелік

Автори документа – народні депутати з фракції «Слуга народу» – пропонують внести зміни до Цивільного та Сімейного кодексів України, дозволивши українцям, які досягли 14 років, змінювати по-батькові. Нині ж можна змінювати лише своє прізвище та ім'я.

У разі якщо над людиною, яка досягла 14 років, встановили піклування, зміну прізвища, ім’я або по-батькові необхідно погоджувати з опікунами.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект розробили з метою виконання рішення Європейського суду з прав людини у справі «Гарнага проти України».

Читайте також: У ЦНАПах можна буде отримати паспорти і водійські права

Невиконання рішень Європейського суду з прав людини може призвести до міжнародно-політичної відповідальності, зазначають автори.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!