Українцям пропонують вигадати назву для нового літака АН-178. Фото

2629 0
Колектив державного підприємства «АНТОНОВ» ініціює народний конкурс на власну назву нового транспортного літака Ан-178. Конкурс триватиме в період з 22 жовтня по 19 грудня 2015 року. Одна з умов – у назві має бути традиційна частка «Ан». Учасникам, які за результатом конкурсу посядуть І-ІІІ місця, вручать спеціальні призи від підприємства.
фото: facebook (Антонов)

фото: facebook (Антонов)

Розробка літака тривала менше 3,5 років, що є своєрідним рекордом для авіаційної галузі. Від завершення побудови літака до його першого польоту пройшло лише 20 днів. А менше, ніж за місяць Ан-178 вдало дебютував на світовому авіашоу Ле Бурже-2015. Сьогодні новий транспортник проходить програму льотних випробувань. У період з 8 по 12 листопада Ан-178 демонструватимуть на авіасалоні в Дубаї, – зазначають ініціатори конкурсу.

Команда «АНТОНОВ» прагне, аби Ан-178 став гідним продовженням лінійки літаків «Ан», серед яких: Ан-2 «АНнушка», Ан-22 «АНтей», Ан-124 «РуслАН», Ан-225 «Мрія». Соратники Олега Костянтиновича Антонова розповідають, що, даруючи імена своїм літакам, видатний авіаконструктор звертав увагу на наявність в них складу «Ан». Цю традицію пропонують продовжити.

«Під яким іменем буде працювати Ан-178, залежить від вас. Чекаємо ваших пропозицій на сторінці ДП «АНТОНОВ» у соціальній мережі Facebook. Запрошуємо вас також до голосування на цій сторінці. Переможе ім’я, яке отримає найбільшу кількість лайків», – йдеться на facebook-сторінці підприємства.

Серед пропонованих варіантів поки що лідирує назва «Бандера». Також популярними є варіанти: «Гетьман», «CONAN», «Атлант», «Султан», «UkrainiAN» та інші.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!